Vinst i tufft bortamöte mot 4Q

Mattias Herlitz var poängbäst med 28 poäng i segermatchen mot Team 4Q. Foto Malin Jochumsen

Norrort åkte ner till Skåne och fick kämpa hårt mot Helsingborgslageet Team 4Q. Grabbarna stod för en kämpainsats där ett starkt försvarsspel banade väg för seger. Slutresultat 75-85.

Team Fourth Quarter är ett av fyra lag från Skåne i Superettan. För ett lag från Stockholmsområdet innebär det en resa på ungefär 60 mil och det gäller att vara på topp när man är framme.

Norrort inledde matchen bäst, ledning 12-5 efter fem minuter. Men hemmalaget kom tillbaka och matchen stod och vägde. Efter tre spelade perioder hade Team 4Q en knapp ledning med 60-59.

Fjärde perioden började illa för norrortsgrabbarna. Tre minuter in i perioden hade skåningarna stärkt greppet och Norrort var i underläge med 68-63.

Då hände något.

Norrort gör 22-7 under matchens sju sista minuter. Framför allt var det ett starkt försvarsspel som gav resultat. Slutresultat 75-85 (20-19, 19-19, 21-21, 15-26).

”Jag är nöjd med matchen”, säger coach Roger Lundin.

”Vi gick till en zon som ändrade matchbilden. Till saken här att vi inte hade inte tränat en minut på zon. Tur att Norrort har erfarna spelare som förstår. Vi gör 85 poäng trots dålig skottprocent”, summerar han.

Efter en sådan avslutning är det inga problem att åka 60 mil hem…