Skön derbyseger mot AIK

Coach Henrik Johanssons tankar efter sköna vinsten mot AIK. Slutresultat 82-93(20-25, 26-19, 14-23, 22-26).

Under en vecka som plågats av sjukdomar och lite annat så är jag väldigt glad att vi kunde ta den här vinsten. Det är ju den första matchen på vårt lilla NBA-schema med fyra matcher på två veckor och vi kunde inte fått en bättre start!

Ner elva som mest i andra halvlek där AIK gick ut direkt och tog kommandot så tog jag time out och gav dom utmaningen att hålla ihop och att ta ikapp, ”possession for possession” som det så fint låter på engelska. Och som dom gjorde det! Ur timeouten gör vi 17-0 och sen ökar vi vår ledning i fjärde och har kontroll resten av vägen. En helt makalös förändring i energi, fokus och vilja av spelarna som gör  mig som coach väldigt stolt över dom.

Många ska ha beröm i den här matchen men lite extra till Max som förutom tufft försvar på Erkan Inan även levererade 22 poäng framåt i vad som jag tror är hans bästa någonsin i Superettan. Även Kasper ska ha en enorm eloge, efter att ha varit sjuk hela förra veckan och en riktigt dålig första halvlek så gör han en helt otrolig andra halvlek, både i försvar och anfall.

Tack till alla tillresta Norrortssupportrar! Nu hoppas jag att ni även kommer på söndag 13.30 till Tibble CC när Wetterbygden kommer på besök!