Inför säsongen 2023-24

Norrorts herrar är redo inför den kommande säsongen i superettanherr. Head coch Pablo Lopez Rodriguez delar sina tankar om försäsongen och lagets ambitioner inför säsongen.

-Under försäsongen har vi haft möjlighet att möta tuffa motståndare och vi har utvecklats som lag. Vi har jobbat hårt och har nu en bättre förståelse för vår spelidé och vad vi vill åstadkomma. Jag är övertygad om att vi kommer att fortsätta utvecklas under hela säsongen, säger Pablo.

Pablo är nöjd med lagets prestation under försäsongen och anser att de har identifierat områden där de behöver förbättras, både individuellt och som lag. Han betonar betydelsen av att fokusera på det positiva.

Norrort har genomgått vissa förändringar i spelartruppen sedan förra säsongen.

-Vi har förlorat några viktiga spelare som Mattias Herlitz som nu spelar i SBL med Köping samt Martin Bohlin, Jonas Ehlde och Jimmy Lundin som lagt skorna på hyllan. De bidrog mycket både på och utanför planen. Samtidigt har vi stärkt truppen med Anton Jansson, Carl Tjernberg och Alberto Saiz och inkluderat unga talanger. Jag är entusiastisk över att se dem utvecklas, säger Pablo.

Inför seriestart känner Pablo en blandning av spänning och press men är övertygad om att Norrort är redo att möta utmaningarna och ha kul på vägen.

Norrort inleder säsongen den 16 september med en bortamatch mot Ockelbo. Pablo förväntar sig en fysisk och utmanande match och hoppas kunna erbjuda en underhållande basketupplevelse.

-Jag vill rikta ett stort tack till våra fantastiska fans för deras stöd. Vi hoppas att många av er stöttar oss på distans och kommer till Tibble på hemmapremiären nästa helg, avslutar head coach Pablo Lopez Rodriguez.