Resan till Skåne gav 1-1

Norrort kom hem från Helsingborgsresan med en seger och en förlust.

Coach Henrik Johanssons tankar efter matcherna mot Team4Q 68-76(15-18, 22-16, 14-20, 17-22) och Helsingborg 85-69(20-22, 14-21, 30-11, 21-15)

-Dubbelhelg i Helsingborg är alltid en chans för lite teambuilding och även ett möte mot båda ändarna av tabellen som kanske skulle ge oss en bild av vad vi behöver för resten av säsongen.

-Matchen mot 4Q blev en ganska seg historia med mycket missade skott och att vi hamnade i deras tempo snarare än lyckades driva upp vårt. Vi gjorde lite det som krävdes i tredje när vi gjorde ett ryck som vi kunde hålla resten av vägen.

-Den mot Helsingborg var av helt annan karaktär, där kändes det tydligt att det var en tuff och intensiv match med lite roligt munhugg lite överallt. Helsingborg är en väldigt bra lag med bra spelare över hela laget och med storlek.

-Vi kunde matcha det och gjorde en jättebra första halvlek som vi vann med 9 poäng men sen trummade Helsingborg på och spelade riktigt bra och spelade ut oss i tredje kvarten. Med lite foulproblem så lyckades inte vi stå emot deras stora spelare och deras storlek avgjorde till deras fördel. Det är som sagt ingen slump att Helsingborg leder serien just nu.

-Det bästa med att möta ett lag som förberett för oss och som gör justeringar är att man tydligt ser vad som behövs göras. Nu är det bara att borra ner huvudet och fixa till för redan nästa helg kommer en ny toppmatch mot Tureberg och en chans på dubbel revansch!

Hoppas vi ses i Tibble CC kl 16 på lördag!

Coach Henrik Johanson