Vernon Young ny head coach för Norrorts damlag

– Det är med stor glädje vi välkomnar Vernon Young till oss i Norrort. Vi har lagt mycket fokus på att hitta en coach som tillhör den nya generationen coacher som med sin ledarstil i kombination med erfarenhet och engagemang kan skapa en trygghet både för de individuella spelarna och för laget som helhet, säger Gunnar Demnert, sportchef Danderyd Basket och Team Manager för Norrorts damlag i Basketettan Dam.

Vernon Young är 29 år och uppvuxen i Chicago, Illinois. Sedan några år satsar han fullt ut på sin coachkarriär efter en internationell spelarkarriär. Han har ett brett kontaktnät bland både coacher och spelare internationellt och han har också jobbat med scouting och spelarutveckling för Connecticut Sun i WNBA. Vernons ledarstil kännetecknas av att han har fokus på både de fysiska och mentala delarna för att på bästa sätt ta spelaren – och laget –  till nästa nivå.

– I am very excited and happy to join Norrort Basket next season! I feel extremely positive to get to know and work with the association and the entire team to take great steps establishing a great environment for development and competitive basketball”, säger Vernon Young.

– Vi är mycket nöjda med att knyta Vernon till oss som head coach för damlaget. Eftersom han även kommer att hjälpa till med vårt lovande DU17-lag och ingå i ledarstaben på damsidan ser vi honom som en viktig tillgång både den här säsongen och för framtiden”, avslutar Gunnar Demnert.

Go Norrort Go!