USM för DU17

Helgen 4-5 december arrangerar DU17 USM omgång 2 i Byängshallen.

Laget består av spelare från moderklubbarna Danderyd och Täby födda 2005. Det finns gott om talang hos spelarna, men har tagit tid spela ihop laget, vänja sig vid en ny kultur och nytt träningsupplägg. Vi har också haft skador och sjukdom under början av säsongen.

Säsongsstarten har varit tuff med idel förluster i Stockholmsserien. Flera jämna matcher och knappa förluster skapar frustration men lagets spel har utvecklats och vi blir allt vassare.

I USM omgång 1 spelade vi i Södertälje och inledde med en skön seger mot Uppsala i en jämn och spännande match. Därefter blev det storstryk mot de välskolade gruppsegrarna SBBK.

Vi förbereder oss nu för omgång två där vi gästas av Nässjö, Lugi och Luleå. Förhoppningen är att det blir många bra och jämna matcher och att vi är ett av de tre lag som kvalificerar oss till omgång 3 som spelas i slutet av januari.

På grund av pandemin har 05-årgången fått avbryta RM-spelet de senaste två säsongerna. Nu hoppas vi kunna skörda framgångar med detta talangfulla lag.

Vi spelar:

  • Lördag 4/5 kl 10 mot Nässjö
  • Lördag 4/5 kl 17 mot Lugi
  • Söndag 5/5 kl 10 mot Luleå

Föräldragruppen kommer att stå för ett bra arrangemang i Byängshallen där även några USM-matcher i D15 kommer att spelas under helgen.

Välkomna att komma och heja på oss!

Text: Sara Thyberg Naumann, assisterande coach