U19 har en spännande utmaning i U-SM

Coacherna Alexander och Mikael Stål har ett starkt lag som inleder USM i Södertälje.

U19-laget består av pojkar födda 2003-2004. De äldre spelarna, 03:orna, har en säsong bakom sig där man haft en häftig utveckling under pandemin. Laget har tränat väldigt bra och framför allt utvecklat sin spelförståelse och sin tuffhet. Detta har mynnat ut att ett par spelare redan får komma upp och träna med herrlaget under coach Roger Lundins ledning.

Bäst har det gått för Max Brygt som i princip är ordinarie i herrlaget. Jakob Ekstrand har också tagit stora kliv framåt, men det finns givetvis fler. Ingen nämnd och ingen glömd.

Det var därför förvånande när serieindelningen kom från Stockholms basketdistriktsförbund att Norrort HU19 ”bara” hamnade i division 1b.

Pojkarna födda 2004 var många till antalet så konkurrensen om platserna i träningsgruppen var hård från början. Vi ledare hade en angenäm uppgift att försöka se vilka spelare som hade kommit en bit på vägen, utvecklingsmässigt, och som vi tror har en bra chans att utvecklas men på en ganska kort tid. Det är ju bara en säsong till pojkar födda 2005 ska vara med och konkurrera om platserna i truppen.

U19-laget tränar och spelar med U21-gruppen och de överåriga spelare som spelar vidare men som inte tillhör superettanlaget. Spelmässigt har det gått bra för oss. I Div 2 Svealand har Norrort spelat sju matcher, fem vinster och två förluster. Samma resultat har U19-laget. Båda grupperna har utvecklats stort under hösten och vi ledare ser verkligen fram emot första omgången i SM. Nu ska vi få mäta krafterna mot lag som hade hoppats på att få möta under seriespelet.

U19-laget spelar första omgången i Södertälje kommande helg. Där inleder man mot Stockholm NV, som är ett samarbete mellan KFUM Järfälla och FUBB, föreningen Upplands Bro och Bålsta basketklubb. Matchstart är lördag 27/11 kl 13:30 i Rosenborgsskolan.

Andra matchen spelas mot Marbo, från Kinna och spelas även den på lördagen. Matchstart kl 20:15 i Tälje gymnasium. Avslutande matchen spelas mot hemmalaget Södertälje på söndagen 28/11 kl 10:00.

Text: Mikael Stål, head coach