”Skönt med en seger”

Norrort besegrade EOS (106-93) i en rafflande match i väldigt högt tempo. Kanske säsongens mest fartfyllda och underhållande match så här långt. ”Skönt med en seger”, var coach Roger Lundins kortfattade kommentar när han hämtade andan efter slutsignalen.

EOS har ett något annorlunda sätt att spela än andra lag i serien. Det är ett mycket högt tempo, snabba attacker mot korgen och hög press när man ligger efter.

– Det lite av ”run & gun” i EOS spel, kommenterar Roger Lundin. Mot slutet chansade de för att komma ikapp, de hade ju inget att förlora.

Roger Lundin

I halvtid ledde Norrort med 58-53 och det talades lite om att tempot varit väldigt högt och att det säkert inte skulle bli så många poäng de kommande två perioderna. Inget kunde vara mer fel. Temport fortsatte att vara högt och poängen rasslade in.

André Nilsson var mycket bra under korgen och EOS hade svårt att få stopp på honom. Han blev bäste poängplockare med 25 poäng och även bäste returtagare med totalt tio returer.

– Ändå kändes det inte säkert när vi kom mot slutet, säger Roger. EOS hängde i, vi gjorde några misstag och plötsligt var det väldigt jämnt.

Sista perioden slutade lika, och det var först de sista minuterna som Norrort kunde börja tro på seger.

– Vi hade kanske några fler hot än EOS, säger Roger som kommentar till varför Norrort vann.

Slutsiffrorna skrevs till 106-93 (30-31, 28-22, 28-20, 20-20).

Foto: Malin Jochumsen