Skön seger i seriepremiären

Norrort – Team4Q 98-94 (32-17, 20-19, 18-30, 28-28)

Efter en relativt lång försäsong så var det äntligen dags för seriepremiär och matcher som faktiskt betyder något. Tyvärr fick vi en skada på sista träningen när ”Rafa” (Johan Rafstedt) fick fingret ur led sista träningen innan och tyvärr kommer missa de kommande fyra till fem veckorna.

Men ändå startar vi lysande och med fyra snabba treor av Jonas Ehlde, så tar vi en ordentlig ledning. Vi håller ledningen länge innan Team 4Q ledda av sina duktiga amerikaner kommer i kapp. En ledning som var som mest 19 poäng var nere i 1 poäng i fjärde innan segern bärgades.

Vi visar hemmapubliken både den nivån vi kan när vi är som bäst och den när vi inte riktigt är som bäst. Jag sa till assistant coach Mike innan matchen att om vi hamnar i deras tempo så är dom svåra och precis det hände. I det tempot så tvekar man också över skott och när vi missar enkla samtidigt som dom sätter ett par riktigt tuffa så är hjärnspökena i full gång.

Men vi redde ut det och det visar en styrka i laget att vi ändå kan vända den trenden. Och genom två iskalla straffkast av Max Brygt så blev matchen vår.

Stor cred till Max för sitt spel idag och alla andra också. Vi tar nu oss vidare, lär oss av den här matchen och fortsätter utvecklingen som kommer pågå under hela säsongen.

Tack till alla som kom och hoppas ni kommer tillbaka nästa vecka när Sloga kommer på besök.

//Coach Henrik Johansson