Säsongen första seger för herrarna

Hemma i Tibble CC kom säsongens första seger i för herrarna i Superettan. Ockelbo besegrades med 100-66 (32 – 10, 28 – 16, 24 – 28, 16 – 12) efter fartfyllt spel av Norrort.

Norrort inledde matchen i ett rasande tempo och satte tonen för resten av eftermiddagen.

— Vårt transistionspel var av ett helt annat slag än i de tidigare matcherna, kommenterade Mike Banks, assisterande coach.

— Vi höll hög fart från start i matchen och det gav resultat.

Norrort inledde i ett rasande tempo och ledde med 7-0 innan Ockelbo satte sina första poäng. Sedan rullade det på och perioden avslutas med ledning 32-10.

Ockelbo kom tillbaka och gjorde ett försök att vända matchen direkt efter halvtidsvilan. Man lyckades vinna tredje perioden, men kunde inte stå emot Norrort i längden.

— Det här var en riktig laginsats, säger head coach Roger Lundin. Alla bidrog och ingen spelare hade över 30 minuters speltid.

Hannes Widell var poängbäst med 32 poäng, efter en väldigt fin inledning när alla bollar gick i. Simon Akena följde tätt efter med 26. Unge Nils Fallenius född 2001 kom in i matchen på slutet och visade att han vill vara med när han kom med i poängprotokollet. Bäste returtagare blev Gustaf Tjernberg med tio returer och lagkapten Jimmy Lundin hade bästa assist med elva.

Nästa match är borta i Kinna mot RIG Mark.