Rogers tankar om den nya säsongen

Vi har intervjuat herrlagets coach Roger Lundin och fått höra hans tankar inför säsongen. ”Vi har ett erfaret lag med hög kompetens så de som ska slå oss måste spela på hög nivå”, säger han.

Vi frågar Roger hur försäsongen har varit.

– Den har varit bra. Det tog ett tag innan alla var på plats av olika orsaker, men de senaste tre veckorna har varit bra.

Är du nöjd med laget prestationer i träningsmatcherna?

Vi har bara spelat två matcher. Mot Lidingö var vi för överlägsna, det stod 26-0 efter 5 minuter så då blev det svårt att koncentrera sig genom hela matchen. Matchen mot Uppsala var en värdemätare eftersom det laget ses som en favorit till seriesegern. Det blev en jämn match där de vann med 9 poäng, som de gjorde de sista tre minuterna. Det var intressant att vi stod upp bra genom hela matchen.

Vad har hänt med spelartruppen sedan förra säsongen?

Vi har tappat Gustaf Tjernberg, som pluggar i Italien, men kommer tillbaka i slutet av året. Glädjande är att Mattias Herlitz, Jonas Ehlde och Marcus Friman har kommit tillbaka till fadershuset, vilket ger oss ett djup i truppen. Vi har bland andra tappat Henrik Dahlbeck, som pluggar i Lund och därför spelar för EOS, samt David Johansson som spelar för Tureberg.

Fyra egna talanger får chansen. Vilka är de och vad bidrar de med?

Petter Lindholm, August Hagmyr, Max Brygt och Kristoffer Skilje ser till att vi har bra fart på träningarna och de tar sig fantastiskt bra. Ska bli kul att se dem utvecklas!

Vad säger din känsla om laget och om årets satsning i Superettan?

Min känsla är att vi har ett erfaret lag och en hög basketkompetens, så om något lag ska slå oss ska de spela på en hög nivå.

Lördag 25 september möter ni Kalmar borta. Vad vet du om det laget?

Kalmar är tillsammans med Uppsala favoriter till seriesegern så det blir en tuff första match. De är väl coachade och har bra skyttar, samt två ”big mans” som är bra.

Vill du hälsa något till supportrarna?

Ja, följ oss på Solidsport! Och se till att fylla hallen den 5 oktober när vi har första matchen hemma i Tibblehallen mot AIK.