Nu är det de äldsta lagens tur att spela SM

Efter nästan två års väntan under pandemin är det så äntligen dags att få mäta krafterna igen i ungdoms-SM.

Denna säsong har förbundet infört en ny åldersgrupp, nämligen U21. Anledningen till detta är givetvis att åldersgruppen födda 2002 aldrig fick chansen att spela SM på riktigt, då endast omgång ett spelades säsongen 2019-2020.

Nu är det alltså dags. Historiskt är ju detta en åldersgrupp som tidigare haft svårt att få till spelare. Spelare i den åldern har varit svåra att hålla kvar inom idrotten. Gymnasieskolan är avslutad. Många pluggar vidare, en del på annan ort eller så väljer man att göra entré i arbetslivet. Karriären inom idrotten pågår endast för de som har förmånen att kunna spela på elitnivå eller lägre ner i seriesystemet och då på motionsnivå.

Till årets upplaga, den första, är elva lag anmälda. Sju lag från Stockholm. Förutom vi så är det AIK, Blackeberg, Fryshuset, Hammarby, Skuru och Tyresö. Lag från övriga Sverige är KFUM Kalmar, EOS från Lund, Västra Hisingen från Göteborg och KFUM Umeå.

Norrort har lyckats få ihop en trupp med nio spelare som åker ner till Kalmar för att spela den första omgången.

För motståndet står Fryshuset, Kalmar och sist EOS. Både Kalmar och EOS har spelare i laget som har rutin från att spela i Superettan och Basketettan. EOS har ju dessutom en spelare från Norrort, Henrik Dahlbeck med moderklubb Danderyds basket.

Första matchen är mot Fryshuset på lördag den 27/11 kl 12:00. Samma dag kl 16:30 spelar vi mot hemmalaget, Kalmar. Avslutningen spelas kl 10:00 på söndag mot EOS.

Laget som åker ner till Kalmar är Linus Folcke, Nils Fallenius, Samuel Åhsberg, Calle Agélii, Isak Skott, Kristoffer Skilje, Aleksander Teigland, Petter Lindholm och August Hagmyr.

Text: Mikael Stål, head coach