Henrik Johansson ny head coach för Norrorts herrlag

Idag kan Norrortrådets Karl Gotthard presentera Henrik Johansson som ny head coach för Norrorts herrlag.

– Vi är superglada att välkomna Henrik Johansson som ny head coach för Norrorts herrlag. För oss har det varit viktigt att rekrytera en head coach med rätt erfarenhet, goda ledaregenskaper och sunda värderingar. Extra roligt att Henrik Johansson är fostrad i Täby Basket, säger Norrortsrådets Karl Gotthard.

– Fantastiskt kul att få komma hem och coacha laget jag spelade i. Känns som cirkeln sluts och jag har en förhoppning om att kunna ge tillbaka till klubben där allt startade, säger Henrik Johansson. 

Henrik Johansson är uppvuxen i Täby Kyrkby och började spela basket vid 13 års ålder i Täby Basket. Han spelade i Täbys P-81, U20 och Herrlag under sina ungdomsår. Tog JSM silver 1999, med Täby Basket och Mike Banks samt gick på Tibble Gymnasium. Startade coachkarriären med bollskola i Täby Basket och var assisterande i både P-84 och P-87 i Täby innan han tog Täbys F-88 som sitt första egna coachuppdrag. Sedan dess har Henrik Johansson coachat i både herr- och damligan i flera omgångar. 

– Mina förväntningar är höga, både på mig själv, på laget och på Norrort. Finns en fantastisk möjlighet här och jag hoppas att vi kommer att maximera den, både genom att vi driver framåt en röd tråd som skapar en utveckling för unga spelare men också att vi kan konkurrera på hög nivå i Superettan, säger Norrorts nya head coach Henrik Johansson och fortsätter:

– Jag hoppas på att införa en offensiv snabb och rolig basket som bygger på spelskicklighet och spelförståelse där vi spelar och skapar för varandra men samtidigt ett aggressivt försvar som gör att vi kan diktera tempot i matcher.

– Tillsättningen av head coach för Norrorts herrlag är en viktig första pusselbit av byggandet av ledarstaben på herrsidan. Nu arbetar vi vidare med att tillsätta ledare på de olika positionerna, säger Norrortsrådets Karl Gotthard. 

Go Norrort Go!

Text: Kristina Johansson