Bra intensitet i cupmatch mot ligalag

Svenska cupen är för mig ett nytt koncept som är ganska roligt och en match mot ett motstånd av den här kalibern skulle ge oss ett kvitto på ungefär hur långt vi kommit i förberedelserna inför säsongsstarten.

Uppsala, som vann Superettan förra året och nu gått upp i Svenska Basketligan kom med större delen av förra årets stomme plus två nya amerikaner och har visat klass under försäsongen med vinster mot andra SBL kollegor.

Även om det blev förlust med 71-97 så är jag stolt över matchen vi genomför. Tycker vi matchar intensiteten i försvaret mot dom väldigt bra och är med och tävlar hela vägen fram till mitten av fjärde när till slut dom rann iväg från oss. Matchen som helhet visar att vi är på rätt väg, även om vi har en klar bit kvar innan vi är på topp och många saker att jobba vidare på. Det är det man vill som coach, att se att vi har kommit en bra bit men ändå ser att det finns utrymme för utveckling till att vara det bästa vi kan vara.

Kul att se att nyförvärvet Johan Rafstedt gör en imponerande debut i det svarta linnet och kul att se att flera spelare kliver in på banan och levererar.

Nu nöter vi på och spelar sista träningsmatchen för försäsongen nästa söndag mot Åkersberga borta i Åkersberga. 

Text: Henrik Johansson