Allt utom SEH inställt

De nya restriktionerna för att minska smittspridningen av Covid-19 påverkar nu även Norrorts tävlingsverksamhet. Alla seriematcher från 29 oktober till 19 november är inställda – dock inte för Superettan herr.

Svenska Basketbollförbundet har i samråd med Riksidrottsförbundet gått igenom vad som gäller under de kommande tre veckorna när skärpta restriktioner införts i bland annat Stockholm. Man har kommit fram till att nästan all den tävlingsverksamhet påverkas – vilket innebär att i stort sett allt som bedrivs inom Norrort skjuts upp.

Undantaget är professionell idrott och inom basketen räknas Basketligan, Basketligan dam och Superettan herr till detta. Norrorts herrlag kommer därför att fortsätta spela enligt planerat matchschema.

Det innebär att seriespel i Basketettan dam, div 2 herrar, ungdomsserierna samt SM skjuts upp.

Läs mer på Svenska basketbollförbundets webbplats.

Norrortsrådet förtydligar:

Med anledning av Folkhälsomyndighetens skärpta allmänna råd i Region Stockholm har Norrort Basket beslutat att följa Stockholm Baskets rekommendation och för tillfället avbryta träningsverksamheten för alla ungdomslag U17-19, samt övriga lag som spelar i distriktsserier. Tillsvidare kommer våra förbundsserielag (SEH och BED) dock att fortsätta sin träningsverksamhet i avvaktan på SBBF:s fortsatta rekommendationer för förbundsserierna. Detta gäller till den 19 november eller tills dess ett nytt beslut tagits i frågan.