Henriks tankar inför säsongen

Herrlagets coach Henrik Johansson ser fram emot säsongen, med många spelare som urpsrungligen är från Norrort. Det kommer att bli snabb basket med killar som sliter för varandra och har en hög högsta nivå.

Hur har försäsongen varit?

– Tycker ändå att den varit bra. Som tränare kommer man alltid tycka att man haft för lite tid och vi är en bra bit från den slutprodukt vi kommer vara men det är ett bygge och justeringar som görs hela tiden ju mer jag och Mike lär känna spelarna.

Är du nöjd med laget prestationer i träningsmatcherna?

– Det har varit bra test! AIK var en tidig match som visade att vi inte kommit så långt, Uppsala även om det inte var en ren träningsmatch var ett kvitto på att när vi gör rätt saker så är vi väldigt bra och sista mot Åkersberga var en bra genomkörare för att visa vad vi behöver jobba vidare med.

Vad har hänt med spelartruppen sedan förra säsongen?

– Vi har tappat en del spelare, framförallt ska man nämna Hannes Widell som nu testar ligan igen och önskar honom all lycka med det. Sen har Egal Saleman, Johan Hammarstedt och Linus Folcke framförallt flyttat till andra klubbar. Samtidigt har vi fått hem David Niklasson och som tur är så släpade han även med Johan Rafstedt från EOS

Tre egna talanger får chansen. Vilka är de och vad bidrar de med?

– Robert Haegerstrand, Nemo Rundinsson och Oskar Westin. Framförallt med energi och träningsvilja, alla tre har visat att dom vill träna och kämpa mot dom seniora spelarna och ta plats. Sen är det alltid en resa att bli seniorspelare och framförallt på den här nivån så där får man ha tålamod.

Vad säger din känsla om laget och om årets satsning i Superettan?

– Min känsla är att laget mår bra, det är ett härligt gäng som sliter för varandra. Spelet kommer ju se väldigt annorlunda ut än när man hade mer storlek förut och nu är vi mindre och mer aggressiva. Vi har en hög högsta nivå och resultat eller placering kommer mest bero på hur hög vi kan få vår lägsta nivå.

Söndag 1 oktober möter ni Team4q hemma. Vad vet du om det laget?

– Helt ärligt ingenting, Superettan i sig är inte fantastiska på nyheter eller sociala medier så svårt att veta vilka som är med i laget och hur det gått för dom under försäsongen. Men vi får chansen att se lite eftersom vi står över första omgången.

Vill du hälsa något till supportrarna?

– Hoppas dom letar sig in i Tibble CC och ser det här laget där vi har väldigt många som ursprungligen är från Norrort och jag hoppas vi kommer bjuda på lite rolig basket!